Skip to main content Skip to search

Новинарство

Микрофон

Доколку сакате да ги научите сите аспекти на пишување на вести за различни жанрови, настап и говорење на различни медиуми или пак да бидете претставник за односни за јавност на некоја фирма, тогаш студиите за новинарство се за вас.
Дипломците на оваа студиска програма можат да работат како новинари, публицисти, уредници во различни медиуми или како советници за медиуми.

Траење на студиите:
– додипломски 3г, 180 ECTS
– магистерски 2г, 120 ECTS

За упис на оваа програма пишете ни на: info@slovego.com