Skip to main content Skip to search

ПОДГОТВУВАМЕ АПЛИКАЦИИ ЗА ПРВИОТ РОК

календар

Подготвуваме апликации за првиот пријавен рок во февруари! 

Запишете студии во Словенија со почеток во октомври 2024г.

1 мин. читање

 

Првиот рок за поднесување на пријавите за упис на словенечките универзитети секоја година почнува во февруари.

Најважен рок е бидејќи тогаш сите места се слободни и со поднесувањето на пријавата го „резервирате“ вашето место на избраните факултети и студиските програми.

Сега сигурно се прашувате како да се пријавите во февруари кога сѐ уште не сте завршиле средно училиште или факултет (за упис на магистерски студии) и ги немате сите документи?
Одлично прашање…

Малкумина знаат дека поднесувањето на апликациите трае од февруари до април, а во текот на летото тие се дополнуваат со останатата потребна документација.

Имајте во предвид дека во текот на целата пријавно – уписна процедура која трае околу 7 месеци, особено е важно вашите пријави да се пополнети без грешки и да ги испочитувате сите рокови и административни процедури.

Искусните ментори за едукација во Словего имаат сеопфатни знаења за словенечкиот образовен систем и ви нудат целосна поддршка за упис на студии во Словенија.

Заштедете драгоцено време и енергија за пребарување на веродостојни информации, детали за студиските програми и условите за упис и контактирајте нѐ уште денес да ви помогнеме на патот до гарантиран упис на студии во Словенија!

Рокови за пријавување на високообразовните институции во Словенија во студиската 2023/2024 година

УстановаПрв рокВтор рок
Универзитет во Љубљанафев.- апр.сеп.
Универзитет во Мариборфев.- апр.сеп.
Универзитет во Приморскафев.- апр.јуни – јули
Универзитет во Нова Горицафев.- апр.јуни – јули
Универзитет во Ново Местомај – август/
Виши школимарт – априлавгуст
40 приватни акредитирани факултетиразлични рокови/
Магистерски студииразлични рокови/

* Трет или четврт пријавен рок распишуваат образовните институции на кои не се пополниле местата во претходните рокови.

 

Исполнете го образецот подолу за бесплатна консултација со нашите искусни ментори за едукација и откријте дали нашата понуда за советување одговара на вашите потреби. Ќе ви одговориме најбрзо што можеме!

Пријава за консултации

    ПОЛИТИКА НА ПРИВАТНОСТ