Skip to main content Skip to search

Бизнис економија

delovna-ekonomija

На оваа студиска програма студентите стекнуваат знаења и пракса за управување и работа на економски позиции во државни, приватни претпријатија и во економски институции.
Дел од предметите кои се изучуваат се: математика за деловни и економски науки, менаџмент, финансии, сметководство, статистика, микроекономија, макроекономија, економско и деловно право, странски јазик.

Траење на студиите:
– додипломски 3г, 180 ECTS
– магистерски 2г, 120 ECTS

За упис на оваа програма пишете ни на: info@slovego.com.